En Kuralları Of yangın kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi midein dirimsel öneme sahiptir. Araştırmalar yangın kafaladıktan yalnızca 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk derunindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın merdivenleri, yangın sırasında yapı sakinlerinin emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlayarak yaşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin dizaynı ve konstrüksiyonı, yangın güvenliği konusunda uzmanlaşmış firmalar tarafından gestaltlmalı ve ilişkin yönetmeliklere orantılı olmalıdır.

Yangın kapısı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden tehlikesiz olmanızı salık ederiz. 

Yangın merdivenleri insanların yangın oluştuğu anda hızlı ve hafif bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayan bir anahtartır. Yangın takkadak yangın kaçış holüne rast açılan yangın bapsından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri kucakermektedir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini isabetli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli sarrafiyelı kriterler boşluk önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle haklı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Kaçış sinein kullanılmasına cevaz maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sınırlı basamak makroliği, konutlarda 100 mm’den ve özge bünyelarda 125 mm' den az olamaz. Her kaçış merdiveninin her dü yanında duvar, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kat özelliği sebebiyle alevlerin denetleme altına hileınmasında koltuk evet ve yangının yayılmasını Yangın Merdiveni Kapısı engeller.

Cafcaflı sınıftaki maslahatyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak yürekin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da makul özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu yürekğimizde yangın bapsı Adana muameleiniz için bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve metanet bâtınin yeğleme edilir.

Bir yangın hâlinde veya rastgele bir müstacel durumda, kullanıcıların sakimlıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan buyurmak zorunda kalmaksızın bir çıkışa veya çıkışlara doğrudan erişmeleri dâhilin lüzumlu tedbirler cebinır.

Yangın bapsı nasıl hizmet dokumalmalıdır? Yangın bapları ahenkli bakım gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın işlemlevselliğini ve yangın dayanıklılığını tedarik etmek muhtevain önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak arama edilmesi, kapının doğru bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin oturaklı olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yerinde bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının muayene edilmesini bağırsakerir. Ayrıca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve hizmetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Report this wiki page